Şeker Hamurundan Gül Yapımı

Gül ve yaprak yapımını aşağıda aşama aşama bulabilirsiniz:



Foto 1: 10'lu gül yapımı ve yaprak baskı seti (ürün kodu: 250), yuvarlak uçlu şeker hamuru aletleri, sünger, yapışmaz mat ve merdaneden oluşan aletlerimizi hazırlıyoruz.

---
 

Foto 2: Önce gülün ortası için kullanacağımız parçayı şekillendiriyoruz.

---


Foto 3: Beyaz şeker hamurunu açarak 3 farklı boydaki gül taç yaprağı kalıbıyla 
her boy için en az 5'er parça kesiyoruz.

--- 


Foto 4: Gerçekçi bir görünüm vermek için yuvarlak uçlu aletle kestiğimiz parçaları
sünger üzerinde iyice inceltiyoruz.

---


Foto 5: Orta kısım üzerine ilk taç yaprağı yukarıdaki şekilde yuvarlıyoruz.
Üst bölümünün kapalı olmasına dikkat ediyoruz.

---


Foto 6: En küçük boydaki taç yapraklarından başlayarak orta kısım üzerine sarıyoruz.
---


Foto 7: En az 5 adet küçük boy taç yaprağı kullandıktan sonra bir boy büyük yaprak sarmaya başlıyoruz. Bu aşamada hazırlamak istediğiniz gülün büyüklüğüne göre devam edebiliriz. İster gonca, ister kocaman bir gül yapabiliriz.

---


Foto 8: En büyük boy taç yaprağa geldiğimizde, kürdan kullanarak yaprağı dışa doğru büküyoruz ki yine doğal bir görünüm elde edelim.

---


Foto 9: Taç yaprakları ardı ardına yapıştırdıktan sonra büyük gülümüz oluşuyor.

---


Foto 10: Birkaç büyük boy taç yaprak daha ekledikten sonra
gülümüzün daha da büyüdüğünü görüyoruz.

---


Foto 11: Yeşil şeker hamurundan, aynı sette bulunan yaprak kalıbıyla yaprak kesiyoruz.

---



Foto 12 & 13: Setteki desen baskısıyla yaprağımızı şekillendiriyoruz.

---


Foto 14: İstersek simli toz boya kullanarak gülümüze derinlik kazandırabiliriz.


Foto 15: Sulu boya fırçası yardımıyla toz boyayı gülün orta kısmına ve dış yaprakların içine doğru uyguluyoruz.